School-ίκια

S C H O O L I K I A

Κόκκινη «κορδέλα» δεμένη….

School-ήκια
Τα school-ίκια σε πλήρη παράταξη
Οι φίλοι του Θεόφραστου(;) Όχι, όχι…ή μάλλον ναι… με μια διαφορά, τρεφόμαστε από το δέντρο του πάθους… του πάθους για αναζήτηση, περιπέτεια, αμφισβήτηση, γνώση…ελευθερία…

Μέρες…Μαρτίου 2014

Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Δήμο Μαλεβιζίου είναι πραγματικότητα. Εμπνευστές, τα μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου Γυναικών Μαλεβιζίου «Μέλισσα».
Τι  λέτε; Να συμμετέχουμε; Χωρίς δεύτερη σκέψη, μια ομάδα μαθητών – καθηγητών του Λυκείου Γαζίου τολμά να μοιραστεί την περιπέτεια, να γευτεί τη μαγεία της αναζήτησης, της προσμονής… το όνειρο…
Η ομάδα συγκροτείται με κέφι, αισιοδοξία, δυναμισμό. Στο σχολείο, στις τάξεις, στους διαδρόμους, λύνονται γρίφοι, αναζητούνται στοιχεία, γριφομανία.. γριφοκυνηγητό…μαγεία, πάθος , τρέλα για το καινούριο, το άγνωστο… Ένα ταξίδι συναρπαστικό στο χωρόχρονο, στην Ιστορία, στον πολιτισμό, στην οικολογία, στην αναζήτηση του «άλλου», του ίδιου μας του «εαυτού»…. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίρνουν φωτιά!! Έτοιμο και το πανό, μ’ ένα τεράστιο σκουλήκι ως έμβλημα!!!
Το βράδυ στο Haeven, τα schoolikia με δυναμισμό,  ευρηματικότητα, γνώση επικρατούν στις δοκιμασίες, τρεις από τις τέσσερις  βοήθειες δικές τους. Το κέφι ανάβει, ενθουσιασμός, χαμόγελα, αισιοδοξία. Τι  λέτε, θα ‘μαστε οι αυριανοί νικητές;
Ριχτήκαμε με πάθος στο παιχνίδι. Οι ομάδες σκέψης και δράσης έτοιμες!! Όμως την ώρα των γρίφων πανικός…μη φωνάζετε… ν’ ακούμε όλοι…Στιγμές  χαράς,ενθουσιασμού, πάθους,περίσκεψης μα και απογοήτευσης…πού τέλος πάντων είναι κρυμμένοι αυτοί οι γρίφοι!!
Ναι, φτάσαμε στον τελευταίο!! Χαρά, αγωνία, προσμονή….τα μυστικά το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται με γνώση, περίσκεψη, πάθος, φαντασία….θα τα καταφέρουμε…είναι θέμα χρόνου…λεπτών…τον βρήκαμε…τον λύσαμε…ένα ψαλίδι…ανοίξτε το καπέλο..Ο ήχος των επινικίων μας παγώνει…. Μα πώς έγινε και χάσαμε πολύτιμο χρόνο…ψάχνοντας  τα «καλά κρυμμένα» μυστικά;
Κι όμως, ήμασταν νικητές…κερδίσαμε τη χαρά της συμμετοχής, της γνώσης, της συνεργασίας, των έντονων συγκινήσεων. Παιδιά, αισιοδοξία…και του χρόνου…η νίκη θα ‘ναι δική μας.
Έτσι, κατακτήσαμε τη 2η θέση.

Φεβρουάριος 2015

2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με τους Ζυμαρούληδες
Σαν έτοιμοι από καιρό…
Με το ίδιο κέφι, το ίδιο πάθος, την ίδια προσμονή, η ομάδα συγκροτείται, διευρυμένη, με εμπειρία, καλύτερη οργάνωση, αλλά την ίδια τρέλα, τον ίδιο δυναμισμό και …όλες τις βοήθειες στη φαρέτρα της.
Και το ταξίδι αρχίζει…συναρπαστικό…με “λαιστρυγόνες και κύκλωπες”, “σεντέφια” και πολλά “μυρωδικά’…δε μπορεί θα ‘μαστε οι νικητές. Φτάσαμε στον τελευταίο γρίφο…η αγωνία κορυφώνεται, κάντε γρήγορα…τρέξε…να η λύση …τρέξε να προλάβεις…
Ναι, είμαστε οι πρώτοι, είμαστε οι νικητές…
Βρήκαμε, λοιπόν, το  «θησαυρό» που ολημερνίς  αναζητούσαμε και που με πάθος βιώσαμε: αξίες ζωής, αγάπη, αλληλεγγύη, προσφορά, δημιουργικότητα, ελευθερία!!!
Η χαρά μας απερίγραπτη…περίσσια η συγκίνηση…η ικανοποίηση…το πανό μας ανεμίζει κυρίαρχα στην πλατεία του Δημαρχείου και δίνει το στίγμα του νικητή όπως και το έπαθλο.

28 Φεβρουαρίου 2016

3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με τα S C H O O L I K I A  διοργανώτρια ομάδα.
Ομάδα φοιτητών πλέον και καθηγητών.
Δίνουμε την ψυχή μας. Με κέφι, χιούμορ, ευρηματικότητα, σκουλικοπαιχνιδίσματα…πολύ γέλιο…και αγωνία… συνεχίζουμε …Nα , αυτός είναι ο θησαυρός…αναζητήστε τον μαζί μας…..

Scroll To Top